Zeleninová miska s mini burgery

POTŘEBUJETE: 1 balení Garden Gourmet Mini burger s brokolicí 1 svazek mrkve i s natí olivový olej sůl pepř 225 g quinoy 1 svazek ředkviček ½ salátové okurky 4 lžíce jogurtu 1 snítku máty citronovou šťávu 75 g polníčku 3 lžíce přírodního hummusu 1 hrst vlašských ořechů
Mrkev pečlivě omyjeme, případně i oloupeme, a podélně ji rozkrojíme na dvě stejné půlky. Zelenou nať odstraníme tak, aby zelenině zůstala cca 1 cm. Poté ji rozprostřeme na plech, zakápneme ji olivovým olejem a zlehka osolíme a opepříme. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut, dokud nezmění barvu a nebude křupavá. Mezitím dle návodu uvaříme quinou a nakrájíme omyté a očištěné ředkvičky a okurku na plátky. Na dresing smícháme najemno nakrájené mátové listy s jogurtem, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Mini burgery připravíme podle instrukcí na obalu na malém množství oleje na rozpálené pánvi. Quinou, zeleninu, omytý a okapaný polníček a humus naservírujeme do misky tak, aby se jednotlivé ingredience nesmíchaly, navrch přidáme mini burgery a ještě vše posypeme nahrubo nadrcenými vlašskými ořechy. Podáváme s jogurtovou omáčkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.