Treska se zeleninou a omáčkou

POTŘEBUJETE: 4 filety z tresky máslo olej 4 batáty 100 g máslové dýně 1 červenou cibuli 1 mrkev 1 červenou papriku 1 stroužek česneku 2 lžičky nasekaného zázvoru 2 lžičky Knorr skořice z Vietnamu 100 ml kokosového mléka 1 Knorr bohatý bujon zeleninový 1 citron sůl pepř čerstvou petržel čerstvý kopr
Filety omyjeme, osušíme, z obou stran pomažeme máslem a osolíme a opepříme. Vyskládáme je do pekáčku a pečeme zhruba 20 minut, v polovině otočíme. V hrnci zahřejeme olej, přidáme očištěné a na menší kousky nakrájené batáty, dýni naporcovanou na půlměsíčky, najemno nasekanou červenou cibuli a proužky mrkve a papriky. Přidáme koření, opékáme do zlatova. V závěru přidáme i utřený česnek a zázvor, společně ještě krátce orestujeme. Následně přilijeme kokosové mléko, přidáme i bujón a vaříme do změknutí zeleniny. Hotové filety pokapeme citronovou šťávou a dle chuti osolíme a opepříme. Rybu servírujeme s omáčkou, kousky zeleniny a nasekanými bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.