Pečený losos se salátem
POTŘEBUJETE: 200 g listového salátu mix 1 šalotku ½ čerstvého fenyklu olivový olej citronovou šťávu sůl pepř 4 filety z lososa mleté chilli 1 lžičku třtinového cukru olivový olej Středomořský dressing Spak
Nejdřív si připravíme salát. Do mísy dáme propláchnutý osušený listový salát a přidáme k němu najemno nakrájenou šalotku a fenykl. Poté vše zakápneme trochou oleje a citronové šťávy. Ještě zlehka osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Lososa osolíme, opepříme, poprášíme mletým chilli a třtinovým cukrem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu z obou stran opečeme dozlatova. Případně ji můžeme připravit i na grilu, stačí ho pouze předem naložit předem do marinády z trochy oleje a výše uvedených surovin a zabalit do alobalu. Hotového lososa podáváme se salátem a dressingem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.