Tuňákový salát s capari

POTŘEBUJETE: 450 g brambor 2 lžíce olivového oleje sůl mletý pepř 4 vejce 4 lžíce majonézy Hellmann's 1 lžíci červeného vinného octa 2 lžíce kaparů ½ červené cibule 100 g baby špenátu 2 plechovky tuňáka čerstvý kopr
Brambory pečlivě umyjeme, nakrájíme je i se slupkou na plátky a smícháme s olejem. Dle chuti také osolíme a opepříme. Rozprostřeme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme zhruba 20 minut, dokud nebudou křupavé, zlaté a dostatečně hotové. V polovině času promícháme, ideálně všechny i otočíme na druhou stranu. Než budou hotové, uvaříme vejce na tvrdo. Hned poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na poloviny či čtvrtiny. Ve velké míse smícháme majonézu, vinný ocet a kapary. Zlehka osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, špenát, scezeného tuňáka a brambory. Jemně promícháme, navrch vyskládáme vejce a vše posypeme nasekaným koprem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.