Kapří hranolky

POTŘEBUJETE: 500 g filetů z kapra sůl pepř 150 g hladké mouky 1 lžíci sladké mleté papriky 2 vejce mléko 200 g strouhanky olej 1 citron Tatarku Spak k podávání
Filety nakrájíme na kousky, poté je osolíme a opepříme. Připravíme si 3 misky. Do jedné nasypeme mouku a mletou papriku, promícháme. Do druhé vyklepneme vejce, přidáme trochu mléka, sůl a prošlehejte. Do poslední misky nasypeme strouhanku. Kousky kapra obalujeme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a kapra usmažíme dozlatova. Pokud chceme připravit zdravější variantu bez oleje, použijeme horkovzdušnou fritézu nebo vyskládáme kousky kapra na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě dozlatova. Hotové kapří hranolky pokapeme citronovou šťávou a podáváme s tatarkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.