Chutné svačiny raz dva: Focacciový medvídek

POTŘEBUJETE: 5 g čerstvého droždí 75 ml vlažné vody 1 špetku cukru 125 g mouky (typ 550) olivový olej sůl formu na pečení ve tvaru Zlatí medvídci
V míse smícháme droždí s vlažnou vodou a špetkou cukru, dokud se nerozpustí. Přisypeme mouku a necháme těsto 10 minut přikryté odpočívat. Poté přidáme 3 polévkové lžíce olivového oleje a dvě špetky soli a vše propracuj rukama do hladkého těsta. Těsto přikryjeme a necháme ho na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Formu vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a vysypeme trochou mořské soli. Znovu těsto dobře propracujeme, dáme ho do formy a dobře jej vtlačíme dovnitř. Necháme ho ještě dalších10 minut kynout. Pak prsty vytlačíme do těsta malé prohlubně, povrch pokapeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C na horním i spodním ohřevu a pečeme 25 minut. Ještě za tepla medvídka vyklepneme z formy. Nezapomeneme doplnit zeleninou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 40.