Makrely na bylinkách

POTŘEBUJETE: 2 makrely koření Ryby na bylinkách od Království chuti (na 1 kg masa 1 polévková lžíce koření) máslo 500 g brambor hladkolistou petrželku
Očištěné ryby zbavené vnitřností posypeme zvnitřku i po povrchu kořením Ryby na bylinkách od Království chuti (maso získá směsí koření paletu zajímavé chutě, neboť jsou v ní obsažené pažitka, petržel, oregano, rozmarýn, kopr, koriandr, citronová kůra a tráva, kurkuma, zázvor, pepř, sůl a třtinový cukr). Makrely vložíme do pekáčku a překryjeme alobalem. Dáme do trouby vyhřáté na 220 °C, po 15 minutách sundáme alobal a pečeme zhruba dalších 10 minut dozlatova. Než se maso upeče, uvaříme a rozšťoucháme brambory, které pak servírujeme zdobené nasekanou petrželkou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.