Veganské karbanátky

POTŘEBUJETE: 1 směs na přípravu veganských karbanátků od značky Semix 270 ml vody 45 ml rostlinného oleje sůl čerstvě namletý pepř
Do misky nasypeme celý obsah sáčku (180 g), přidáme 270 ml studené až ledové vody a 45 ml rostlinného oleje. Směs je již ochucena mořskou solí a česnekem, ale pokud chcete, můžete si jí ještě dochutit dle svých preferencí solí a pepřem. Vše promícháme ručně nebo v robotu při pomalých otáčkách a necháme vzniklou směs 40 minut odležet, aby se chutně vzájemně spojily (karbanátkovou směs můžeme pro obměnu obohatit například strouhanou cuketou, mrkví nebo řepou). Poté již ze směsi tvoříme karbanátky, které na oleji smažíme dozlatova (ze směsi se vytvoří až 10 karbanátků). Podáváme s vařeními či pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.