Grilování: Letní jogurtové dipy

POTŘEBUJETE:
NA MANGO & CHILLY DIP: 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu) 1 červenou chilli papričku dle chuti ¼ zralého manga sůl pepř
NA BAZALKOVÝ DIP: 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu) 2,5 lžíce čerstvé nasekané bazalky 1 stroužek česneku lžičku citrónové šťávy sůl pepř
NA RAJČATOVÝ DIP: 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivami 1 hrst vlašských ořechů 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu) sůl pepř
Mango oloupeme a dáme spolu s chilli papričkou a jogurtem do mixéru. Rozmixujeme do hladkého dipu a dochutíme solí a pepřem. Na druhý dip nasypeme bazalku do jogurtu, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a trochu soli a pepře, promícháme. Na rajčatový dip dáme všechny ingredience do mixéru a rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád kousky, může rajčata a ořechy naporcovat na menší kousky a jen je do jogurtu vmíchat. Všechny dipy necháme před podáváním odležet v lednici minimálně 3 hodiny, aby se chutě propojily.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.