Grilování: Kuřecí Hot dogy na řecký způsob

POTŘEBUJETE: 4 párky z kuřecího masa Drůbežářský závod Klatovy 300 g majonézy 2 lžíce ouza, sambuca či pastisu mořskou sůl čerstvě mletý pepř 2 lžíce olivového oleje, 1 mangold nebo 600 g baby špenátu 2 stroužky česneku 1 lžíci strouhané citronové kůry 4 ciabatty 1 salátovou okurku 1 červenou cibuli 4 větší rajčata
Nejprve smícháme majonézu a likér, směs lehce osolíme, opepříme a dáme do chladu. V nepřilnavé pánvi vhodné na gril rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme mangold, prolisovaný česnek, citronovou kůru a mícháme 2 – 3 minuty, až mangold zavadne (pokud použijeme špenát, restujeme jen minutu). Vyjmeme z pánve a necháme stranou. Poté na lžíci oleje opečeme párky dozlatova, pravidelně obracíme, trvá to cca 10 – 12 minut. Případně můžeme dát uzeninu potřenou olejem přímo na gril, hlídáme však, aby se nespálila. Pečivo prořízneme, obě strany potřeme ochucenou majonézou a plníme mangoldem nebo špenátem, nakrájenou zeleninou a doprostřed přidáme opečený párek. Tip: Majonézu můžeme nahradit pravými řeckými tzatziki.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.