Grilování: Žampiony plněné vege směsí

POTŘEBUJETE: 2 balení středních krémových žampionů 1 balení alternativy mletého masa Vege burger klasik Labeta 60 ml rostlinného oleje 190 ml vody olivový olej sůl pepř drcený kmín 70 g vyzrálý sýru typu Grana Padano
Nejdříve připravíme směs Vege burger s olejem a vodou podle návodu a necháme ji nabobtnat. Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky a opatrně vydlabeme vnitřek. Nadrobno pokrájené vnitřky žampionů zprudka orestujeme na olivovém oleji a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Houby a směs na Vege burger promícháme dohromady, poté vmícháme i najemno nastrouhaný sýr. Připravenou směsí plníme houby a pozvolna grilujeme do změknutí. Na závěr můžeme ještě povrch posypat trochou sýra. Tip: Naplněné žampiony je praktické naskládat do misky z alobalu a až pak grilovat. Budou na místě držet hezky rovně.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.