Grilování: Cukety s bylinkami a parmazánem

POTRĚBUJETE: 2 středně velké cukety sůl pepř 100 g hladké mouky 150 g strouhanky 60 g parmazánu 1 vejce 100 ml mléka olej na smažení hrst bylinek
K PODÁVÁNÍ: 1 Tatarská omáčka Spak 1 Majonéza Spak
Cukety nakrájíme na plátky, osolíme je a opepříme. Do jedné misky dáme mouku, v další rozšleháme vejce s mlékem a trochou soli. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a promícháme se strouhankou a nasekanými bylinkami. Kolečka cukety obalujeme nejdříve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Obalenou zeleninu potřeme olejem a vyskládáme na rozpálenou grilovací mřížku. Pečeme z obou stran dozlatova, trvá to pár minut. Podáváme s tatarskou omáčkou či majonézou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.