Grilování: Šťavnaté špízy s krevetami a pancettou
POTRĚBUJETE: 600 g krevet 100 g pancetty 4 stroužky česneku sůl pepř 1 snítku rozmarýnu olej
NA SALÁT: 200 g listového salátu 200 g rajčat 1 cibuli olivový olej 1 lžíci červeného vinného octa
K PODÁVÁNÍ: 1 Středomořský dressing Spak 1 Bylinkový dressing Spak 1 Dressing Tisíc ostrovů Spak
Zeleninu omyjeme a očistíme. Salát dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájená rajčata a na proužky naporcovanou cibuli. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme olejem a octem. Krevety jemně osolíme a opepříme. Na špejle střídavě napichujeme krevety a kousky pancetty. V pánvi vhodné na gril zahřejeme trochu oleje a opečeme na něm špízy z obou stran. Na poslední chvíli přidáme lístky rozmarýnu a plátky česneku. Vše ještě krátce opečeme a dáme stranou. Salát rozdělíme na talíře, přidáme špízy a podáváme s dressingy. Tip: Můžeme doplnit opečenými plátky bagety, které předtím potřeme česnekem a pokapeme olejem.
Více receptů najdete v tištěném APŽ číslo 26.