Polévky: Špenátový krém s lososem

POTŘEBUJETE: máslo 1 cibuli 4 stroužky česneku 1 l zeleninového vývaru 1 velkou bramboru 500 g špenátu 200 ml smetany ke šlehání 150 g lososa bez kůže sůl mletý pepř
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Trvá to asi 4 minuty. Přidáme najemno nasekaný česnek, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru. Povaříme cca 10 minut. Pak vložíme omytý špenát, povaříme, až vše změkne. Do polévky přilijeme smetanu, dochutíme ji solí a pepřem a rozmixujeme. Na pánvi s kouskem másla opečeme kousky lososa, osolíme a opepříme. Polévku prohřejeme a na talíři ozdobíme lososem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 25.