Grilování: Kuřecí steaky s pikantní marinádou
POTŘEBUJETE: 4 kuřecí prsa DZ Klatovy, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, 1 lžíce melasy, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky cibulového prášku, 1/4 hrnku hnědého cukru, 1 lžička hořčice, 1/4 hrnku jablečného octa, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 hrnek kečupu
Nejdříve si připravíme marinádu. Ve středně velké misce si smícháme mletý černý pepř, cibulový prášek, česnekový prášek, hořčici, worcesterovou omáčku, melasu, hnědý cukr, ocet a kečup ještě spolu s 1/4 hrnku vody. Kuřecí maso paličkou naklepeme na tenké plátky a poté je vložíme do připravené marinády, necháme je minimálně hodinu na chladném místě. Ideální je nechat maso v marinádě do druhého dne. Marinované maso můžeme grilujeme na rozpáleném grilu 10 až 15 minut z každé strany. Hotové maso ihned podáváme s nasekanou petrželkou a zeleninovou přílohou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.