Polévky: Zeleninový krém

POTŘEBUJETE: 250 g kapusty 1 mrkev 1 cibuli kousek celeru sůl mletý pepř 2 lžíce másla ½ lžičky kmínu 1 ½ l zeleninového vývaru 2 stroužky česneku 4 – 5 brambor
Mrkev a celer očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Kapustu nakrájíme na nudličky a odstraníme z ní tuhé části. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek a vše osmažíme. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Přidáme kmín a půlku nakrájené kapusty, vše vaříme do změknutí brambor. Krémovou polévku pak ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme zbytek kapusty, dochutíme a ještě chvíli vaříme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 25.