Recepty: Bylinková s hráškem

POTŘEBUJETE: 4 hrsti špenátových listů 4 hrsti polníčku 1 cibuli 2 snítky bazalky 2 snítky tymiánu 1 snítku hladkolisté petržele 20 lusků hrášku 70 ml smetany na vaření 50 g másla sůl muškátový květ
Špenát opereme, nakrájíme na proužky a spaříme horkou vodou, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pak společně osmahneme na polovině másla. Na druhé polovině opečeme najemno nakrájenou cibuli dosklovita, přidáme špenát a hrášek (můžeme použít i mražený). Zalijeme půllitrem horké vody a podusíme. Pak přidáme nasekané bylinky, sůl, muškát a provaříme. Na závěr přidáme listy polníčku, podusíme a propasírujeme. Zjemníme smetanou, podle potřeby dosolíme a podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 25.