Grilování: Lososové špízy

POTŘEBUJETE: čerstvé filety z lososa nakrájené na kostičky, směs koření Fleur de Sel s kardamomem od Království chuti, olivový olej, citrony, čerstvý kopr nebo petržel na ozdobu
Předehřejeme gril nebo troubu na středně vysokou teplotu. Pokrájíme lososa na kostičky a citrony na plátky. Kostky lososa a citronové plátky střídavě navlékneme na špejli, přičemž dbáme na rovnoměrné rozložení. Špízy z lososa pokapeme olivovým olejem a lehce nabereme směs koření Fleur de Sel s kardamomem a mezi prsty rovnoměrně rozmělníme na kousky lososa a jemně vetřeme. Takto připravené špízy položíme na gril a grilujeme asi 3-4 minuty z každé strany, dokud není losos propečený a má lehce opečený vzhled. Špízy opatrně sundáme z grilu a necháme je chvíli odpočinout. Při servírování hotové špízy ozdobíme čerstvým koprem nebo petrželkou.
VÍCE RECEPTŮ V TIŠTĚNÉM APŽ ČÍSLO 26.