Grilování: Halloumi sýr s ananasem a rukolou

POTŘEBUJETE: 200 g sýra Halloumi ½ zralého ananasu olivový olej 2 hrsti rukoly čerstvě mletý černý pepř med nebo balzamikovou redukci
Sýr Halloumi nakrájíme na 1cm silné plátky, ananas oloupeme a naporcujeme na kruhy nebo polokruhy asi 1cm silné, tvrdý střed odstraníme. Gril necháme zahřát na střední až vysokou teplotu, grilovací rošt nebo pánev potřeme olivovým olejem a dáme rozpálit. Sýr grilujeme z každé strany 2 – 3 minuty, dokud nebude mít zlatavou barvu a křupavé okraje. Kousky ananasu pečeme také 2 – 3 minuty, až se na nich objeví grilovací pruhy a bude mírně zkaramelizovaný. Rukolu omyjeme a necháme okapat, poté rozložíme na talíře a přidáme sýr a ananas. Celý salát pokapeme olivovým olejem a ochutíme pepřem, navrch přidáme trochu medu nebo balzamikové redukce pro sladký kontrast. Podáváme ideálně ještě teplé.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.