Uvařte si po středomořsku: Vegetariánské kofty s paprikovým dipem

POTŘEBUJETE: 1 balení alternativy mletého masa Vege burger s cibulkou Labeta 60 ml olivového oleje 170 ml vody 1 červenou cibuli 2 stroužky česneku 1 lžičku koření čubrica 4 lžíce kukuřičné strouhanky
NA DIP: hustý jogurt majonézu ajvar
Připravíme si podle návodu směs na vege burger. Jen použijeme o trochu méně vody. Cibuli nakrájíme najemno a můžeme ji i orestovat. Až směs nabobtná, smícháme ji s cibulí, česnekem, kořením a lehce zahustíme strouhankou. Dáme na chvíli do mrazáku, aby směs ztuhla. Tvoříme menší kofty a obalujeme jimi grilovací špejli. Grilujeme do zlatova na grilu nebo v troubě. Podáváme s cibulovým salátem, paprikovým dipem, který vyrobíme z jogurtu, majonézy a ajvaru, a grilovaným pita chlebem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 29.