Uvařte si po středomořsku: Panna cotta s ovocem

POTŘEBUJETE: 1 balíček želatinových plátků 500 ml smetany 1 vanilkový lusk 70 g moučkového cukru ovoce podle chuti (jahody, maliny, borůvky, ostružiny…)
Namočíme pláty želatiny v dostatečném množství vody plátek po plátku. Mezitím přivedeme smetanu k varu spolu s vanilkou. Želatinu slijeme a vymačkáme, přilijeme k ní horkou smetanu a dobře promícháme. Směs nalijeme do mističek nebo šálků. Necháme v lednici vychladnout minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Při vyklápění si nožem oddělíme panna cottu od okraje a potom hladce vyklopíme na talíř, kde ji ozdobíme ovocem. Tip: Panna cottu můžeme servírovat také s ovocným přelivem, kdy ovoce rozmačkáme a povaříme s moučkovým cukrem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 29.