Uvařte si po středomořsku: Kuskus s čočkou a kuřecím prsem

POTŘEBUJETE: 200 g kuskusu Menu Gold 120 g francouzské čočky Menu Gold 200 ml zeleninového vývaru 400 g kuřecích prsou grilovací koření 20 ml olivového oleje 400 g drcených rajčat 20 g cukru krystal sůl bazalka oregano
Kuřecí prsa omyjeme, usušíme, ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem. Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut. Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme. Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem. Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami. Vše podáváme společně.
Více receptů najdete v tištěném APŽ číslo 29.