Ochutnejte Balkán: Srbské kotlety

POTŘEBUJETE: 2 lžíce sádla 4 kotlety sůl mletý pepř 2 červené cibule 2 stroužky česneku 1 červenou papriku 1 žlutou papriku 1 chilli papričku 2 lžíce rajčatového protlaku 500 ml kuřecího vývaru 1 lžíci másla 1 lžíci hladké mouky cukr
V široké pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpálíme sádlo. Kotlety mírně naklepeme, osolíme a opepříme a opečeme je po obou stranách zprudka dočervena. Vyjmeme a dáme stranou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na proužky, ve výpeku je opékáme asi 4 minut. Pak přisypeme na proužky nakrájené papriky a chilli papričku. Opékáme další 2 až 3 minuty. Přidáme rajský protlak, minutu mícháme a pak podlijeme vývarem. Do pánve vrátíme kotlety a dusíme je 30 minut odklopené. V pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Vmícháme ji ke kotletám a provaříme 10 až 15 minut. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a podáváme s rýží nebo hranolkami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 30.