Vánoční cukroví: Pohankovo-rýžové perníčky

POTŘEBUJETE: 200 g pohankové celozrnné hladké Pernerky 200 g rýžové hladké Pernerky 150 g moučkového cukru 1 lžíci perníkového koření 2 lžíce kakaa 1 lžičku jedlé sody 2 vejce 140 g medu 60 g másla NA POLEVU: 1 bílek citronovou šťávu 200 g moučkového cukru
Nejprve smícháme sypké ingredience, poté přidáme med, vajíčka, změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v ledničce, nejlépe přes noc. Těsto vyválíme cca na 0,5 cm a vykrajujeme. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 7 až 9 minut. Zdobíme bílkovou polevou, kterou vymícháme z bílku, cukru a pár kapek citronové šťávy. Perníčky jsou ihned měkké.
Více receptůnajdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.