Vánoční cukroví: Slepované rohlíčky
POTŘEBUJETE: 350 g pšeničné hladké mouky Pernerka 140 g moučkového cukru 250 g másla 2 žloutky kůru z ½ citronu sůl hrubě nasekané mandle 1 vejce na potření rybízová zavařenina
Mouku, cukr, máslo, žloutky, citronovou kůru a špetku soli zpracujeme na těsto a necháme na chladném místě do druhého dne. Pak vyválíme na vále na tenký plát, ze kterého vykrajujeme rohlíčky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Polovinu rohlíčků posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ˚C cca 6-7 minut dozlatova. Vychladlé rohlíčky slepujeme zavařeninou a pocukrujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 49.