Nepečené cukroví: Vánoční roláda

POTŘEBUJETE: 100 g mletých loupaných mandlí 2 lžíce holandského kakaa 1 lžičku mleté skořice sůl 3 lžíce tekutého medu 60 g tekutého kokosového oleje 2 lžíce vody 230 g polotučného tvarohu 2 lžíce strouhaného kokosu 50 g rozpuštěné kvalitní hořké čokolády (min. 80 % kakaa)
V míse smícháme mandle, kakao, špetku soli a skořici. Ke směsi přidáme med, kokosový olej a vodu. Rukou vytvarujeme těsto a dáme ho alespoň na 20 minut do lednice. Mezitím vyšleháme tvaroh se strouhaným kokosem. Připravíme si pečicí papír a vychlazené těsto na něj rozválíme do tvaru obdélníku tak, aby jeho tloušťka byla cca 3 až 4 mm. Poté jej potřeme tvarohovou směsí a zarolujeme. Roládu dáme na 30 minut chladit do lednice a polijeme rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 50.