Zdravěji na svátky: Pohankový kuba
320 g pohanky Menu Gold 40 ml oleje 200 g cibule 200 g směsi hub (žampiony, hlíva ústřičná) Zeleninový vývar Majoránka 200 g brambor 20 g rukoly
Na rozehřátém oleji zarestujeme najemno nakrájenou cibuli a houby. Na části oleje lehce orestujeme také pohanku a zalijeme zeleninovým vývarem v poměru 1:1,5. Tři minuty povaříme, zakryjeme a dáme do tepla na cca 20 minut odpočinout. Na kostičky nakrájené brambory předvaříme. Vložíme na plech a zapečeme při 180 °C do zlatova. Hotovou pohanku smícháme s houbami a ochutíme majoránkou. Před podáváním ještě společně zapečeme 8 minut na 180 °C. Na talíři k pohanku s houbami přidáme pečené brambory a dozdobíme rukolou.
Více receptů njadete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.