Na slanou notu: Polštářky s ajvarem

POTŘEBUJETE: 300 g listového těsta 200 ml Ajvaru jemného Podravka 2 lžíce olivového oleje sůl pepř 2 lžíce sušeného oregana 3 stroužky česneku 100 g sýru feta 50 g černých oliv 1 rozšlehané vejce
Troubu si rozpálíme na 220 °C. Listové těsto si rozválíme na plát tenký asi 3 mm a rozkrojíme ho na dvě poloviny. Ajvar smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme oregano a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme jednu polovinu těsta. Pak ji ostrým nožem nakrájíme na čtverce o hraně asi 5 cm. Fetu nakrájíme na malé kostičky, olivy posekáme nahrubo a poklademe na střed těsta potřeného ajvarem. Druhou část těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem. Pokrájíme na stejné čtverečky a zakryjeme jimi ty s ajvarem. Okraje nestlačujeme, naopak je pěkné, když je po upečení vrstva náplně viditelná. Takto připravené těsto poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby a pečeme do zlatova, přibližně tak 15 minut. Polštářky jsou výborné teplé i za studena.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.