Na slanou notu: Obložená topinka s volským okem
POTŘEBUJETE: olej 1 krajíc chleba 1 stroužek česneku 1 plátek ementálu 1 lžičku dijonské hořčice 5 koleček tvrdého salámu 1 vejce 4 kolečka pórku 1 malé rajče sůl pepř 1 hrst nasekané petrželky
Na oleji osmažíme topinku, tedy krajíc chleba dozlatova. Hned na horkou topinku potřenou česnekem dáme plátek ementálu. Potřeme lžičkou hořčice a poklademe na ni plátky salámu. Volské oko uděláme na té samé pánvi co topinku. Hotové volské oko položíme na salám. Topinku posypeme troškou pórku a obložíme rajčetem. Posolíme, popepříme a na vrch nasypeme nasekanou petrželku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.