Zdravěji na svátky: Fazolová polévka s batáty

320 g fazole barevné Menu Gold 500 g batátů 320 g mrkve 100 g brambor 200 g dýně červené hokaido 1 lžičky citronové šťávy 1 lžíce ghee 1 cibule 1 výhonek řapíkatého celeru 1-2 lžičky mořské soli 1/2 lžičky mletého pepře 1 stroužek česneku 1 lžička sladké papriky 1 lžička majoránky
Fazole přes noc namočíme ve vodě. Druhý den slijeme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Očistíme batáty, brambory, mrkev i dýni a nakrájíme na kousky. Na rozehřátém ghee orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené batáty, brambory, mrkev a dýni. Zalijeme dostatečným množstvím vroucí vody a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme, opepříme, ochutíme paprikou, majoránkou a dle chuti okyselíme citrónovou šťávou. Přimícháme uvařené fazole a chvíli spolu vaříme, aby se jednotlivé chutě propojily. Podáváme teplé jako vydatnou večeři.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.