Zdravěji na svátky: Čočka s uzenou makrelou

350 g čočky Menu Gold 200 g mrkve 200 g celeru cukr krystal ocet 1 stroužek česneku olivový olej 100 g cibule sójová omáčka sůl pepř 2 uzené makrely
Čočku vložíme do vroucí vody a společně s kořenovou zeleninou uvaříme na „skus“. Poté zeleninu nakrájíme na hranolky, jemně pocukrujeme, zakápneme octem, osolíme dle chuti a dopečeme v troubě nebo na pánvi s rozpuštěným kouskem másla do zlatova. Čočku ochutíme sójovou omáčkou, utřeným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme na lžíci olivového oleje a zarestovanou cibuli. Makrely zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Ochucenou čočku servírujeme společně s kousky makrely a pečenou zeleninou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 51-52.