Zdravější sváteční jídlo: Houbový kuba

POTŘEBUJETE: 400 g velkých krup 100 g sádla 2 velké cibule 70 g sušených hub 5 stroužků česneku 1 hrst majoránky kmín sůl mletý pepř
Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, stejně tak sušené houby. Pak kroupy vaříme ve slané vodě doměkka cca 20 minut, scedíme a necháme okapat. Houby scedíme a vymačkáme. Na sádle dozlatova opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kmín, houby a krátce podusíme. Přimícháme česnek utřený se solí a čerstvě mletý pepř, dochutíme solí a majoránkou. Vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a v troubě zapečeme cca 20 minut na 180 °C.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 50.