Vánoční pečení: Medovo-skořicové koláčky

POTŘEBUJETE: 380 g hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba 132 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 3 lžíce medu 70 g rozpuštěného másla 1 lžičku kypřicího prášku 1 lžíci mleté skořice 1 lžíci holandského kakaa 2 vejce zavařeninu na slepování
Do mísy nasypeme mouku, oba cukry, kypřicí prášek, skořici a kakao. Přidáme máslo, med a vejce a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme asi hodinu uležet v lednici a poté ho vyválíme na tenkou placku. Vykrájíme jednotlivé tvary a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5 až 10 minut dozlatova. Necháme vychladnout a slepujeme je zavařeninou. Necháme uležet.
Více receptů najdete v toštěném Aha! pro ženy číslo 47.