Vánoční pečení: Dvoubarevné sušenky
POTŘEBUJETE: 450 g hladké mouky na křehké pečivo Babiččina volba 50 g holandského kakaa 1 lžičku mleté skořice 1 lžičku vanilkového extraktu 2 vejce 250 g změklého másla 250 g moučkového cukru nastrouhanou kůru z ½ citronu
Do jedné mísy nasypeme 250 gramů mouky, přidáme vanilkový extrakt, 1 vejce, polovinu másla, polovinu moučkového cukru a citronovou kůru. Do druhé mísy nasypeme 200 g mouky, holandské kakao, skořici a přidáme vejce, zbylé máslo a zbylý cukr. Z obou připravených směsí vypracujeme hladká těsta. Obě pak lehce rozválíme a pak položíme jedno na druhé. Pokračujeme ve válení. až budeme mít plát asi 5 mm silný. Vykrajujeme jednotlivé sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud světlá část sušenek není lehce růžová. Doba pečení závisí na velikosti sušenek.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.