Vánoční pečení: Skořicové slepované cukroví
POTŘEBUJETE: 400 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 250 g Hery 1 vejce ½ balíčku prášku do pečiva 1 lžíci mleté skořice pikantní zavařeninu
NA POLEVU: 1 bílek 150 g cukru mletou skořici cukrové zdobení na dokončení
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet alespoň pár hodin, nejlépe přes noc. Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které ukládáme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až začnou kraje tvarů zlátnout. Po upečení necháme vychladnout a pak slepujeme pikantní marmeládou. Na polevu dobře vyšleháme bílek s cukrem a špetkou skořice. Povrch upečených tvarů potřeme skořicovou polevou a ještě můžeme dozdobit cukrovým zdobením.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.