Grilovačka bez masa: Seitanové steaky
POTŘEBUJETE: 400 g seitanu natural, ideálně plátky Na marinádu: 2 lžíce oleje 4 lžíce sojové omáčky 6 stroužků česneku cca 1 cm zázvoru 1 lžičku drceného kmínu 1 lžíci hořčičných semínek čerstvý rozmarýn sůl
Jako první si připravíme marinádu. V uzavíratelné nádobě smícháme olej se sojovou omáčkou, přidáme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný závor. Dále přisypeme kmín, hořčičná semínka a trochu nadrceného čerstvého rozmarýnu. Dle chuti osolíme a vše dobře promícháme. Plátky seitanu dáme do marinády a necháme je naložené v lednici, nejlépe přes noc. Následně grilujeme z obou stran, stačí vždy jen pár minut. Podáváme s grilovanou zeleninou dle chuti, kterou můžeme před přípravou na chvíli naložit do zbytku marinády.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.