POLÉVKA ZASYTÍ I OSVĚŽÍ: Hlívová drštková
POTŘEBUJETE: 500 g hlíva ústřičná 2 cibule 3 lžíce řepkového oleje 2 lžíce sušené majoránky 2 lžíce mleté sladké papriky chilli koření 1 l zeleninového vývaru 2 lžičky hladké mouky 2 stroužky česneku sůl
Očištěnou hlívu nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, až mírně změkne, vsypeme sušenou majoránku a hlívu, osolíme a podusíme 5 – 10 minut. Přisypeme mletou papriku a špetku chilli, 2 minuty mícháme, zalijeme vroucím vývarem a povaříme doměkka. Mouku rozmícháme v 50 ml vody a vlijeme do polévky. Zamícháme, povaříme 5 minut a dochutíme utřeným česnekem se solí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro žey číslo 25.