POLÉVKA ZASYTÍ I OSVĚŽÍ: Bramboračka s ghí

POTŘEBUJETE: 3 větší brambory ½ celeru 2 střední mrkve 1 petržel 2 stroužky česneku 1 hrst sušených hub 1 lžíci ghí od Českého ghíčka 2 – 3 lžíce polohrubé mouky 1 ½ l vody kmín majoránku ½ lžičky soli
Nejprve si namočíme houby na půl hodiny do studené vody. V hrnci necháme rozpustit ghí, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme scezené houby a vaříme asi 15 minut. Potom do hrnce přisypeme na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou zeleninu, česnek, kmín a sůl. Vše povaříme dalších patnáct minut. Nakonec polévku dochutíme majoránkou, promícháme a podáváme s čerstvým chlebem namazaným ghíčkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 25.