Grilování bez masa: Salát s ovocem a grilovaným sýrem + 4 druhy zálivek

POTŘEBUJETE: 4 ks BILLA Grill Party Panýr sýra s bylinkovou marinádou 130 g baby špenátu 500 g jahod 200 g kanadských borůvek 2 kedlubny hrst vlašských ořechů
Na zálivky: Balzamiková 3 lžíce BILLA Extra panenského olivového oleje 1 lžíci balzamikového glazé
Bylinková s citronem 3 lžíce BILLA Extra panenského olivového oleje 1 lžíci citrónové šťávy 1 hrst čerstvých bylinek sůl a pepř dle chuti
Asijská 3 lžíce BILLA Extra panenského olivového oleje 1 lžíci rýžového octa Tamari omáčku dle chuti 1 lžíci BILLA Medu květového českého
Hořčičná 3 lžíce BILLA Extra panenského olivového oleje 1 lžíci jablečného octa 1 lžíci dijonské hořčice 1 lžíci BILLA BIO Javorového sirup grade C sůl dle chuti
Nejprve si připravíme vybranou zálivku, a to smícháním všech potřebných ingrediencí v misce. Špenát, kedlubny i ovoce omyjeme a osušíme. Kedlubny nakrájíme na malé proužky, jahody na plátky a spolu se špenátem dáme do mísy. Přisypeme pokrájené vlašské ořechy, borůvky a opatrně promícháme. Na rozehřátém grilu opečeme sýry z obou stran hezky dozlatova, a hotové pak nakrájíme na menší kousky. Podáváme s připraveným salátem a vybranou zálivkou. Tip: Zálivku je lepší přidat do salátu až těsně před servírováním, nezvadne pak.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.