Grilovačka bez masa: Lilkové mini pizzy
POTŘEBUJETE: 1 lilek sůl 1 mozzarelu nebo jiný oblíbený sýr (může být např. i niva) 7 cherry rajčátek hrst čerstvé bazalky 3 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, která vyskládáme na talíř, a osolíme, aby pustil vodu. Mezitím natrháme mozzarelu na velmi malé kousky, cherry rajčátka nakrájíme na kostičky a bazalku nasekáme na jemno. Dále smícháme olej s prolisovaným česnekem. »Vypocený« lilek osušíme, natřeme olejovou směsí a krátce ogrilujeme asi 5 minut pouze z jedné strany. Poté kolečka ještě naolejujeme a na opečené strany navrstvíme vždy trochu rajčátek, bazalky a mozzarely. Dáme na gril a necháme opékat ještě asi dalších 5 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.