Grilovačka bez masa: Špízy se sýrem a melounem

POTŘEBUJETE: 500 g sýra Halloumi dřevěné špejle 1 malý meloun Na marinádu: 2 lžíce oleje 1 lžičku koriandrových semínek 1 lžičku koření sumah ½ lžičky skořice 1 lžičku kajenského pepře sůl mletý pepř
V míse smícháme všechny ingredience na marinádu, přidáme na kostky nakrájený sýr a necháme v chladu odležet alespoň 30 minut. Meloun nakrájíme na podobně velké kostky jako je sýr a dáme do chladu. Špejle namočíme do ledové vody také na půl hodiny. Poté na ně střídavě napichujeme kousky sýra a melounu a zbylou marinádou ještě špízy polijeme. Grilujeme z každé strany asi 3 – 4 minuty, aˇž sýr příjemně zvláční a zezlátne.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.