Grilovačka bez masa: Řepný burgr
POTŘEBUJETE: 2 balení Bonduelle Strouhaná řepa Vapeur (425 ml) 1 balení Bonduelle cizrny nebo čočky Vapeur (425 ml) 2 stroužky česneku 3 PL ovesných vloček 2 vejce, lehce našlehaná olivový olej 2 oranžové papriky, nakrájené na kolečka sůl mletý pepř 4 bulky dresink dle chuti
Na obložení: 1 avokádo 100 g sušených rajčat 75 g nakládané okurky salát dle chuti
Strouhanou řepu Bonduelle Vapeur slijeme a vytlačíme co nejvíce vody (bude jí tam hodně), pak přemístíme do čisté mísy. Cizrnu nebo čočku Bonduelle Vapeur propláchneme vodou a přidáme ji do mísy spolu s jemně nastrouhaným česnekem, del chuti osolíme a opepříme. V kuchyňském robotu rozemeleme ovesné vločky a přidáme je k připravené směsi spolu s našlehaným vejcem, rukama promícháme. Hotovou směs rozdělíme do 4 rovnoměrných kuliček a stlačíme je tak, aby se nám vytvořila placička. Gril potřeme olejem, stejně jako řepné placky, které pak grilujeme asi 5 – 8 minut z každé strany. Spodní část bulky potřeme dresinkem a začneme vrstvit jednotlivé ingredience. Nejprve kolečko papriky, pak osmaženou řepnou placičku, na to dáme plátek avokáda, sušená rajčata, kolečka okurky, trochu salátu a nahoru druhou půlku bulky, kterou jsme také namazali dresinkem. Aby burger krásně držel pohromadě, propíchneme ho špejlí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.