Grilování bez masa: Lilkovo-cuketové rolky
POTŘEBUJETE: 1 větší lilek 1 větší cuketu 3 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku 2 lžičky černých sezamových semínek 250 g ricotty 25 g strouhaného parmezánu 5 sušených rajčat naložených v oleji citronová šťávu sůl pepř čerstvé bylinky dle chuti párátka
Cuketu a lilek omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, špetkou soli a lžičkou sezamových semínek a potřeme jím plátky zeleniny. Ty pak postupně ogrilujeme z každé strany asi 2 – 3 minuty a necháme vychladnout. Mezitím v míse smícháme ricottu s parmezánem, přidáme sušená rajčata nakrájená na velmi malé kousky, zbývající sezamová semínka a trochu čerstvých bylinek nasekaných na jemno. Směs zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. Poté dáme vždy plátek lilku, na něj cuketu a navrch lžíci sýrové náplně, zarolujeme a zafixujeme párátkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.