Grilovačka bez masa: Pikantní tofu
POTŘEBUJETE: 2 balení tofu natural středně měkké
Na marinádu: 4 lžíce sojové omáčky 3 lžíce třtinového cukru 1 lžíce chilly omáčky 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 2 stroužky česneku ½ lžičky uzené mleté papriky 1 lžičku černého sezamu
Nejprve je nutné »vyždímat« tofu, což uděláme tak, že ho zabalíme do čisté látkové nebo několika papírových utěrek, vložíme mezi dvě prkénka a cca na 30 minut svrchu zatížíme těžším předmětem. Poté ho přepůlíme, opatrně nakrájíme ještě na plátky a naložíme minimálně na dvě hodiny do marinády (pro výraznější chuť můžeme nechat déle, klidně i přes noc). Tu připravíme smícháním všech ingredienci, česnek přitom prolisujeme. Gril před grilováním dobře naolejujeme a tofu necháme nad ohněm chvilku zatáhnout. Poté ho ještě dobře potřeme marinádou a z každé strany grilujeme asi 5 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.