Grilování bez masa: Sýr Halloumi s chilly
POTŘEBUJETE: 300 g sýra Halloumi dřevěné špejle
Na marinádu: 1 lžíci tamarindové pasty 2 lžíce sójové omáčky 60 ml sezamového oleje 1 stroužek česneku 2 bio limetky 1 malou červenou chilli papričku 1 lžíci hnědého cukru
Jako první si připravíme marinádu. Tamarindovou pastu rozšleháme se 2 lžícemi vroucí vody, a až se rozpustí, přidáme sojovou omáčku, sezamový olej, rozdrcený česnek, šťávu a nakrájenou kůru z limetek, chilly papričku nasekanou na jemno a cukr. Vše šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Sýr Halloumi naporcujeme na menší kusy a alespoň hodinu ho necháme ho naložený v marinádě. Mezitím namočíme dřevěně špejle do ledové vody, aby se při grilování nespálily. Poté jednotlivé kousky sýru napíchneme na špejle, pokapeme zbylou marinádou a z každé strany grilujeme asi 3 – 4 minuty.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.