Grilovačka bez masa: Sendvič s tempehem

POTŘEBJETE: 1 natural tempeh 4 bagetky zelenina dle chuti veganská majonéza na potření (recept najdete na následujících stránkách) 2 lžičky kremžské hořčice
Na marinádu: 2 lžíce olivového oleje 3 lžíce omáčky shoyu 5 lžic vody 2 stroužky česneku ½ lžičky grilovacího koření
Na marinádu smícháme olej s omáčkou shoyu a vodou, přidáme prolisovaný česnek a úplně nakonec koření. Tempeh nakrájíme asi na půl centimetrové plátky a naložíme ho ideálně přes noc do marinády. Před grilováním ho potřeme hořčicí a opékáme do zlatova. Bagetu rozpůlíme a vnitřní stranou dáme na chvilku na gril. Obě půlky pak potřeme majonézou a na spodní začneme vrstvit zeleninu dle chuti, doprostřed dáme plátky grilovaného tempehu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.