Letní ovoce: Rybízová buchta
POTŘEBUJETE: 200 ml bílého jogurtu 180 g cukru 3 vejce 100 ml oleje 220 g polohrubé mouky 1 lžičku kypřícího prášku kůru z 1 citronu 2 lžičky citronové šťávy 450 g rybízu cukr na posypání
V míse smícháme jogurt, cukr a vejce. Přilijeme olej. Smícháme mouku a kypřící prášek a nasypeme do připravené směsi. Pořádně zamícháme, aby bylo těsto hladké. Do směsi přidáme šťávu a kůru z citronu a tři čtvrtiny očištěného a omytého, okapaného rybízu. Lehce zamícháme. Troubu předehřejeme na 190°C a směs dáme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto uhladíme do krajů. Na vrch posypeme zbylý rybíz. Pečeme 40 minut. Nakonec poprášíme cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.