Letní ovoce: Šlehačkový dort s jahodami
POTŘEBUJETE: Na těsto: 1 směs na bábovku bez lepku Labeta 3 vejce 175 ml vody nebo mléka 150 ml oleje Na krém: 2 smetany ke šlehání 1 zakysanou smetanu 1 tvaroh 100 g cukru 2 Ztužovače šlehačky Labeta Čerstvé jahody na zdobu
Směs na bábovku smícháme s vejci, olejem a vodou nebo mlékem a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut. Propečení vyzkoušíme párátkem. Na krém téměř vyšleháme šlehačky s cukrem, přidáme ztužovače a vyšleháme dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme domácím jahodovým džemem a částí krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus. Dort necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu plátky čerstvých jahod.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.