Řízek je klasika: Krůtí s prosciuttem a mozzarellou
POTŘEBUJETE: 2 krůtí prsní řízky sůl mletý pepř 2 plátky prosciutta crudo 1 mozzarellu 1 hrst čerstvé bazalky olivový olej 2 lžíce másla 100 ml bílého suchého vína
Krůtí řízky pod fólií naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme prosciutto, polovinu mozzarelly a lístky bazalky. Zabalíme do kapsy a důkladně uzavřeme párátky. Opékáme v rozehřáté grilovací pánvi s olejem z obou stran do zlatova asi 10 minut. Před dopečením přidáme lžíci másla a necháme rozehřát. Podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme dojít. Před servírováním odstraníme z párátka a řízky rozřežeme na poloviny.
Více receptů na řízky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.