Řízek je klasika: Mletý v pivním těstíčku

POTŘEBUJETE: 500 g mletého vepřového masa 1 vejce 1 starší rohlík 2 – 3 lžíce hladké mouky 100 ml mléka 1 hermelín 1 lžičku hořčice sůl mletý pepř nasekanou petrželku olej na smažení
Na těstíčko: 200 ml piva hladkou mouku 2 vejce cukr sůl mletý pepř 1 lžíci oleje
Rohlík nakrájíme a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout, smícháme s masem, hermelínem nakrájeným na kostičky a všemi ostatními surovinami. Z masa tvoříme ploché řízky a dáme na chvíli do chladu. Z uvedených surovin uděláme těstíčko, soli, pepře a cukru dáme podle chuti. Maso namáčíme do těsta a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Více receptů na řízky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.